Torra declara "nul" el procés contra ell al TSJC

El president sosté que es tracta d'una "maniobra política" que "vulnera drets fonamentals" i es compromet a lluitar "fins a les últimes conseqüències"

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha denunciat aquest dimarts després de declarar davant del Tribunal de Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que el procés obert és “una maniobra política” amb la qual se’l vol acusar “per desobediència o prevaricació”. Torra ha comparegut per fer una declaració institucional al Palau de la Generalitat en què ha acusat l’Estat de protagonitzar “una deriva autoritària” i una “vulneració de drets humans” amb un procés que considera “nul”. Aquesta, ha remarcat, “és una de les motivacions més grans per seguir construint en el futur la república”.

El president ha lamentat que aquesta situació no sigui nova i que s’hagi convertit en “part del paisatge habitual”. Davant d’aquest fet ha afirmat que no hi ha d’haver resignació i que “cal combatre la mala fer i la manca de rigor jurídic amb què actuen” els òrgans de l’Estat. Torra ha afegit que “en defensa dels drets civils i les llibertats democràtiques” se’l trobaran “en primera línia fins a les últimes conseqüències”.

Torra ha assegurat que el president de Catalunya “no pot defallir mai en la conquesta de drets i llibertats i si l’Estat espanyol no aguanta aquesta defensa pagaré el preu que calgui”. El president ha insistit que l’estratègia de l’Estat es basa en “atemorir, fer por i amenaçar” la ciutadania. Torra ha indicat que Catalunya “estima la llibertat i respecta els drets humans” i sobre el llaç groc ha afirmat que “no és cap símbol de partit, sinó de llibertat, democràcia i justícia”.

El president ha exigit al govern espanyol que “deixi d’usar les institucions i els aparells de poder per la seva estratègia repressiva” i ha advertí que amb això no fa més que “reforçar” el “compromís” dels independentistes mentre que es “malmet la imatge arreu del món”.

 

Torra ha reiterat que al TSJC no hi ha anat a defensar-se sinó a “defensar els drets del poble de Catalunya” i ha recordat que “la repressió no és el camí i tampoc negar els drets fonamentals”. La seva declaració d’aquest dimarts, ha remarcat, tractava de “o bé acceptar la involució de la democràcia o bé si ens plantem davant un òrgan que l’Estat usa per a la persecució d’idees polítiques”.

Torra, que ha declarat al voltant d’una hora, s’ha negat a respondre les preguntes dels lletrats de l’acusació popular, de Vox, “per decència democràtica”. El president ha assenyalat que els lletres son candidats del partit d’extrema dreta a l’alcaldia de Barcelona.

 

Comentaris