Torra crida als empresaris a defensar el referèndum i parlar "clar" a Madrid

El president diu que la "millor contribució" dels catalans a Europa és aconseguir que faci possible el dret d'autodeterminació

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat als empresaris que defensin el referèndum perquè Catalunya pugui decidir el seu futur. En una conferència en la XXXV Reunió del Cercle d'Economia, aquest dijous a la tarda a Sitges (Garraf), Torra ha instat els empresaris a ser "a primera fila" per defensar la "qualitat democràtica" de les institucions i a parlar "alt i clar" també a Madrid per fer saber que estan al costat de la "radicalitat democràtica". El president ha assegurat, a més, que la "millor contribució" que poden fer els catalans a Europa és exigir i aconseguir que defensi i faci possible el dret d'autodeterminació de Catalunya. En aquest sentit, Torra ha apuntat que un dels "grans fracassos" de la Unió Europea és no donar resposta a les "vulneracions" de drets i dels principis democràtics per l'Estat.

 

Torra ha demanat directament als empresaris que s'impliquin per fer de Catalunya "un país millor", amb més oportunitats per a tothom i perquè "ningú no es quedi enrere" a l’hora de poder desenvolupar el seu projecte de vida. El president també ha insistit en la necessitat d'exigir la "pulcritud" i la "qualitat democràtica" de les institucions de l'Estat que pertoquen en l'Europa del segle XXI, tal com ha defensat.  En aquesta línia, el cap del Govern ha demanat a l'alt empresariat del país que defensi "el que vol el 80% de la ciutadania", en referència a un referèndum per decidir el futur polític de Catalunya. "Els demano que vostès també parlin alt i clar, aquí i a Madrid, per fer saber que són al costat de la radicalitat democràcia, al costat d'allò que la ciutadania lliurament decideixi a les urnes", ha sentenciat.

 

 

Torra també ha opinat que cal distingir entre el nacionalisme dels estats i els nacionalismes com l’escocès o el català, que -al seu parer- són "més europeistes" que els altres. El president ha argumentat que així ho demostren la reacció escocesa davant del Brexit i l’anunci d’un segon referèndum segons les seves pròpies lleis, i l’aposta "europeista" de l'expresident Carles Puigdemont com "una via de solució al conflicte".

 

Comentaris