El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra creu en el diàleg i en un intercanvi de l’1-O i el 27-O per un referèndum acordat
  • CA

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que creu en aquesta etapa de diàleg iniciada amb el Govern de Pedro Sánchez, i ha reconegut la voluntat d’arribar a un intercanvi: “Pacte vol dir transacció”. En una entrevista a El Periódico recollida per Europa Press, Torra ha demanat al govern espanyol que li digui quin és el seu punt de partida i ha reconegut que ja ha escoltat algunes concrecions, com que a Catalunya “no tenim l’Estatut que vam votar i que això es resol votant”. A més, ha indicat que si Moncloa no negocia “seguirem endavant amb el mandat democràtic de l’1 d’octubre”, i ha afirmat que la seva proposta és intercanviar l’1-O i el 27-O per un referèndum acordat, legal i vinculant, en les seves paraules.

 

El president de la Generalitat ha anunciat que el programa de govern se centrarà en les persones: “L’autèntic motor de canvi republicà es troba en les polítiques socials” i ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat al món econòmic. “No tirarem endavant fins que no tinguem tots els recursos que aquest país genera. L’estat de benestar exigeix tenir un Estat”, ha destacat Torra, qui s’ha preguntat com aconseguir-ho si cada any parteix amb un 8% menys de riquesa, segons ell. Pel que fa a la invitació que li va fer la presidenta del Congrés, Ana Pastor, Torra ha reiterat que anirà on calgui per explicar el seu projecte de República Catalana si es tracta d’un debat “respectuós i amb normes clares”.

 

Preguntat pels pressupostos, ha assenyalat que creu possible un acord amb els comuns ja que la CUP ha anunciat que no els recolzarà, i ha defensat que faran “tots els esforços possibles” i que hi ha molts punts en comú.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa