Torra convida els catalans a fer de la Diada "un clam per la llibertat"

El president de la Generalitat ha explicat que, després d'aprendre a dir que sí, també "haurem d'aprendre a dir que no" a les injustícies

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha convidat aquest diumenge als catalans a fer de la Diada, més que mai, "un clam per la llibertat", ha dit a la presentació de 'Contes per la llibertat' a la 37a edició de La Setmana del Llibre en Català. "Convido tothom a fer més que mai d'aquesta Diada un clam per la llibertat, tots els actes giraran al voltant de la llibertat, la llibertat no ens pot desunir com a poble, tot al contrari, ens ha d'unir", ha dit. I ha argumentat "perquè són els valors que ens han fet poble als catalans: la llibertat, la democràcia, la pau, l'enteniment, el pacte, formen part del nostre DNI". Abans de participar a la presentació de l'obra, impulsada per l'Associació Catalana pels Drets Civils, ha llegit un poema de Montserrat Abelló, i ha animat als catalans a no resignar-se i "aprendre a dir que no a aquesta injustícia i vulneració de drets civils, socials i nacionals".

 

 

"L'any passat va ser un any en què vam aprendre a dir que sí, vam lluitar pel sí i, segurament, en els temps que vindran haurem d'aprendre a dir que no, a no resignar-nos, a no acceptar moltes coses, aquest aprendre a dir que no d'Abelló és més adient que mai", ha destacat abans de llegir 'Aprenc a dir que No'. I ha afegit "cadascun dels catalans ha d'interpelar-se en la seva consciència sobre els desgraciat temps que vivim i com cada un de nosaltres i col·lectivament com a poble serem capaços d'enfrontar-nos-hi". "És difícil que em pugui trobar millor en un lloc com La Setmana del Llibre en Català, envoltat de llibres de cultura, de llibertat i talent", ha començat Torra, en un parlament improvisat davant d'un centenar de persones reunides també amb motiu de l'Any Abelló, comissariat per l'ara consellera de Cultura, Laura Borràs. S'ha referit als conceptes de cultura, llibertat i talent: "són les tres paraules sobre les que volem bastir l'edifici republicà", ha celebrat, i ha destacat el paper del món de la literatura, les idees i l'art com a paper essencial.

 

Comentaris