El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra i Bosch discrepen per la convocatòria de la bilateral
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller d’Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, discrepen sobre quan s’ha de convocar la comissió bilateral Estat-Generalitat. Bosch ha fet unes declaracions al Parlament assegurant que la prioritat és la taula de diàleg per resoldre el conflcte polític entre l’Estat i Catalunya. Fonts del gabinet de Bosch han explicat a ‘El Món’ que es poden convocar bilaterals a partir de la taula de diàleg si es considera que hi ha temes que s’han de tractar en un altre entorn. 

Poc després que Bosch fés aquestes declaracions, Presidència ha comunicat que Torra ha demanat a Bosch que convoqui “el més aviat possible” la bilateral “per tractar els incompliments, greuges i dèficits històrics de l’Estat cap a Catalunya”. De fet, bona part d’aquests greuges s’apleguen en el document de 44 punts que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va lliurar ahir durant la seva visita al Palau de la Generalitat.

Torra ha insistit en la necessitat de convocar aquesta reunió abans de la taula de diàleg en un una piulada.

 

Fonts d’Exteriors consultades per ‘El Món’ ha explicat que la demanda de Torra de convocar la bilateral el més aviat possible ha arribat després que Bosch hagi fet les declaracions rebutjant fer aquesta convocatòria. Les mateixes fonts han comentat que Presidència hauria d’aclarir si una cosa va després de l’altra perquè entenen que fins ara Torra i el Govern havia donat prioritat a activar la taula de diàleg per resoldre el conflicte polític.

Així mateix, aputen que des d’Exteriors no tenen cap problema a convocar una bilateral, però que caldria abans aclarir quines son les proritats polítiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa