El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra avisa que els Mossos obeiran el desconfinament del BOE
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha retret al govern espanyol que acabi prenent les decisions que ha proposat la Generalitat tot i criticar-les. En una entrevista al Preguntes Freqüents emesa aquesta nit, Torra també ha demanat a la ciutadania que utilitzi el “sentit comú”. “No cal que un Mosso vigili cada ciutadà i no cal mirar el BOE”, ha assenyalat el president, tot i que ha advertit que els Mossos faran cas del Butlletí Oficial de l’Estat.Qualsevol funcionari complirà amb allò que les autoritats dictaminin sigui una autoritat judical o una ordre publicada al BOE, no demano a cap funcionar que desobeeixi”, ha constatat. Un marc que deixa clar que les mesures de desconfinament seran les que aprovi la Moncloa i no la Generalitat.

 

 

Normalment el govern espanyol és el que sempre ha rectificat”, ha destacat. “El senyor Sánchez no coordina res amb les autonomies”, ha remarcat per insistir en la voluntat del Govern de recuperar competències i gestionar el desconfinament .  “Aquesta setmana vaig enviar una carta al president Sánchez demanant poder parlar amb ell,  no he tingut resposta, el seu cap de gabinet em va dir: Ya nos veremos el domingo, ha explicat. “No és acceptable”, ha conclòs. 

 

Així mateix ha retret les decisions de la Moncloa per afrontar la pandèmia. “Hauria d’haver aprovat la renda bàsica universal per tranquil·litzar els treballadors”, ha exposat. “M’ha sorprès moltíssim veure militars per tot arreu”, ha criticat el president. En aquest sentit, ha carregat contra la conducta de Sánchez d’avançar les mesures que prendrà en compareixences a la ciutadania i el diumenge explicar-les als presidents. “No entenc quina cooperació pretén”, ha ironitzat. “Si Catalunya hagués estat un estat doncs les coses haurien anat diferent. És una obvietat”, ha tancat. Així ha avançat que ara per ara JxCAT votarà en contra de la pròrroga de l’Estat d’Alarma al Congrés d’aquesta setmana. 

 

En aquest context, Torra ha demanat paciència pel desconfinament i per a les eleccions. De fet, ha esborrat del mapa uns comicis a curt termini. “No sé quan seran les eleccions”, ha comentat. La demora de la seva promesa un cop s’haguessin aprovat pressupostos l’ha argüida amb què “totes les energies estan centrades en la lluita contra l’epidèmia”. “Em sento molt a gust amb tots els consellers i conselleres del govern”, ha subratllat. 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa