Torra: "Ha arribat l’hora de plantar-nos"

El president de la Generalitat avisa que “si ens deixem fer això avui ja no ens quedarà res”

El president de la Generalitat, Quim Torra, no pensa apartar-se de la presidència perquè ho digui la Junta Electoral Central (JEC) sinó només si el Parlament de Catalunya acabi plegant-se a la resolució que l’inhabilita. Torra compareix aquest dissabte en un ple extraordinari al Parlament de Catalunya on ha començat advertint que “ha arribat l’hora de plantar-nos, dir prou a la degradació política” de la cambra catalana per “defensar la inviolabilitat i la seva sobirania”. El president de la Generalitat ha advertit que “si ens deixem fer això avui ja no ens quedarà res”.

Torra ha centrat la seva primera intervenció en fer una defensa de la “voluntat popular” i “el compromís indestructible amb la democràcia”. El president de la Generalitat ha demanat als diputats de la cambra que “no tinguin por del combat democràtic” i ha recordat que quan els independentistes eren “minoria” van acceptar no aplicar el seu programa. Per això mateix ha demanat als no independentistes que “si no els agrada el Govern guanyin a les urnes, convencin més gent que els voti, però no facin servir eines fora de la política, no busquin dreceres”.

Tal i com ja va dir en la seva declaració institucional d’ahir, Torra ha insistit que ell es deu al Parlament i que “tan sols reconec a aquesta cambra la capacitat de retirar-me la confiança que em va fer”. En conseqüència, el president de la Generalitat ha advertit que no permetrà que l’inhabilitin “si així ho decideix al Parlament” perquè la “desobediència és una obligació”. Ara bé, Torra també obre la porta a anar-se’n si és que el Parlament es plega a l’exigència de la JEC.

“No tinc cap interès personal a aferrar-me a cap cadira”, ha seguit el president, esvaint qualsevol motivació secundària a la seva lluita contra la inhabilitació. Torra ha vinculat la inhabilitació a una operació constant que busca tombar-lo pel seu compromís amb la República. “Em poso a disposició del Parlament si està disposat a no claudicar davant la repressió”, ha afegit.

 

El ple, que se celebra en paral·lel al debat d’investidura a Madrid, ha servit també perquè Torra enviés un missatge als socialistes: “Tenen una oportunitat d’or per demostrar si la proposta de canvi de rumb és honesta i sincera o si és un altre engany per distreure’ns de la nostra voluntat de llibertat”.

 

Comentaris