Torra anuncia "l'Operació setembre" per obrir "sí o sí" les escoles

Tot i no demanar que la lluita per la COVID "no relegui el projecte independentista", Torra ha anunciat "l'Operació Setembre" amb què el Govern vol encara la que ha de ser "sí o sí la tornada a les escoles i a les feines". Així ho ha explicat en la clausura de la 52 edició de la Universitat Catalana d'Estiu. Torra també ha lamentat no comptar amb "recursos i sobirania" per afrontar la pandèmia, però s'ha mostrat convençut "d'una revolució de la solidaritat i compromís públic per d’aplanar la corva" i afrontar amb garanties la tornada. 

Torra ha assegurat que no es poden permetre que els ciutadans no vagin a la feina i que els centres educatius es mantinguin tancats. Torra ha avisat que "venen dies decisius" i d'aquí la necessitat d'un pla per la tornada de les vacances tant a la feina com a l'escola.

 

 El president ha tornat a lloar tota la feina del personal sanitari i dels serveis essencials i ha recalcat que el fet de tenir menys contagis que altres comunitats autònomes, no ha de ser un motiu de satisfacció. Amb tot, deixa clar que el setembre els centres escolars obriran i que els ciutadans aniran a la feina "sí o sí". "Tal i com diu el doctor Argimon, un país no pot funcionar sense les seves escoles", ha reblat. "El repte és formidable", ha conclòs.

Precisament, aquesta tarda, la Generalitat ha anunciat una compareixença conjunta per demà a les 12 del migdia del president, la consellera Alba Vergès i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, on segurament s'especificaran les mesures previstes per la tornada a l'escola. 

 

 

Comentaris