Torra anirà aquest dijous al primer aniversari del 20-S davant la Conselleria d'Economia

L'ANC i Òmnium demanaran la llibertat de Sànchez i Cuixart, presos arran d'aquella protesta

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, assistirà a la concentració que han organitzat aquest dijous l'ANC i Òmnium per reivindicar el primer aniversari de la protesta davant la Conselleria d'Economia que va acabar amb l'empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. L'acte s'ha convocat a la cruïlla de la Gran Via amb Rambla Catalunya amb el lema 'Vam ser-hi i hi tornarem a ser. No ens aturarem!', un acte que tindrà un "protagonisme dominant" per als dos líders sobiranistes, encara a la presó.

 

 

El lloc triat és on es troba la Conselleria d'Economia, on el 20 de setembre del 2017 es va convocar una concentració de protesta per les detencions dels alts càrrecs de la Generalitat vinculats a l'1-O mentre dins s'estava produint un escorcoll de la Guàrdia Civil. El president anirà aquest dijous a la protesta per reivindicar "la valentia, el coratge i el lideratge pacífic i democràtic" dels dos líders empresonats, i considera que les detencions que van motivar la protesta van ser una agressió a la democràcia i a les institucions catalanes.

 

 

"L'inici de moltes coses"

 

 

El Govern exposa que aquest dijous serà "l'inici també de moltes coses", en al·lusió al fet que durant les properes setmanes se celebraran més mobilitzacions per recordar el primer any de la tardor política que es va viure el 2017 a Catalunya -referèndum, declaració d'independència, etc.-. Abans que entressin a la presó, Torra ja mantenia una relació amb els dos líders sobiranistes: precisament Cuixart va ser el seu successor en la presidència d'Òmnium i amb Sànchez van coincidir durant un breu període de temps en el Secretariat Nacional de l'ANC.

 

 

Torra ha intensificat aquestes setmanes la seva presència en actes reivindicatius a favor dels presos i d'altres polítics encausats, com en la Diada, i aquest dimarts va anar per sorpresa a la presentació del llibre de l'exconsellera de Governació Mertixell Borràs. El president català ha exposat diverses vegades que veu injusta la situació dels presos i els polítics que viuen a l'exili, i en la conferència que va fer a principis de mes va assegurar que no pensa "acceptar" cap sentència que no sigui la lliure absolució.

 

Comentaris