Torra amenaça de denunciar les "pressions" al Parlament per inhabilitar-lo

El president de la Generalitat diu que s'està arribant a "límits insostenibles i incompatibles amb l'ordenament jurídic en general"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha avisat aquest divendres que està obert a denunciar "les pressions a les quals es pretén sotmetre el president del Parlament i altres membres de la Cambra que defensen la sobirania del Parlament" per tal d'inhabilitar-lo perquè "està arribant a límits insostenibles i incompatibles amb l’ordenament jurídic en general i, específicament, amb el Codi Penal". En un comunicat, el cap de l'executiu català recorda que "aquell qui, sense estar autoritzat legítimament, obligui un altre a realitzar el que no vol, sigui just o injust, estarà incorrent en un presumpte delicte de coaccions".

"La condició de diputat del Parlament del president de la Generalitat tan sols li pot ser revocada, en cas que existeixi sentència ferma, per la pròpia Cambra", afirma el president, a més d'insistir que la JEC és "un òrgan administratiu incompetent per dictar la resolució" que l'inhabilita. Així doncs, en el comunicat es recull que Torra "compta amb tota la legitimitat democràtica per seguir exercint el càrrec per al qual va ser escollit". El president de la Generalitat diu que atribuir-li la "possible comissió d'un delicte d'usurpació de funcions públiques no només demostra una ignorància profunda del dret penal, sinó que s'esgrimeix per coaccionar aquells qui defensen la sobirania del Parlament de Catalunya".

 

Aquest avís arriba després que líders de PP i Cs hagin amenaçat amb denunciat Torra per aquest suposat delicte d'usurpació. Per això, el president afirma que "no dubtarà tampoc a exercir les accions legals oportunes en cas que persisteixin aquestes accions, que podrien estar incorrent en un presumpte delicte de calúmnies i/o injúries".
 

 

Comentaris