El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra admet que és “complicat” exercir l’autodeterminació en aquesta legislatura
  • CA

El president del Govern, Quim Torra, ha admès que difícilment podrà complir amb el compromís per exercir el dret d’autodeterminació en aquesta legislatura, com va anunciar després de la sentència de Tribunal Suprem, però ha assegurat que no hi renunciarà “mai”. En una entrevista a ‘eldiario.es’, Torra ha dit que serà “molt complicat” que es pugui dur a terme l’exercici del dret d’autodeterminació perquè la va plantejar amb “terminis més allargats” que amb els que ara compta. Amb tot, i dies després que s’hagi constituït ja la taula del diàleg, Torra ha garantit que no serà el president que renunciï al dret d’autodeterminació.

Torra ha lamentat que hi ha “moltes cares de Sánchez” i que ara “sembla que torna la del diàleg”. “Nosaltres estem encantats perquè sempre hem estat allí”, ha garantit el cap de l’executiu català. Sobre la figura del mediador, Torra que ha dit que no ha canviat d’opinió però ha reconegut que “no és només” aquesta figura el que s’ha d’abordar a la taula de diàleg, sinó “de com es resol un conflicte polític”. “Posem la figura del mediador perquè quan hi ha discussió profunda entre dues parts pot ajudar a resoldre i que no hi hagi distorsions, però el que interessa és resoldre el conflicte polític”, ha argumentat.

A més, ha dit que als catalans és “a qui més agrada pactar i arribar a acords”, però ha insistit que l’acord ha de ser sobre el dret d’autodeterminació. Torra ha explicat que a la reunió de dimecres passat a la Moncloa hi va haver un moment “molt interessant” en què el govern espanyol va arribar a plantejar què passaria si els presos independentistes obtinguessin la llibertat i tornessin els “exiliats”: “Doncs segueix el conflicte polític, perquè és un conflicte sobre decidir el nostre futur com a poble”, ha resolt Torra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa