Torra: "Acusarem l'Estat en aquesta farsa de judici"

El president clausura la cinquantena edició de la Universitat Catalana d'Estiu amb un missatge clau: "La tasca és fer real la república i no ens desviarem ni un mil·límetre"

 

 

 

Des que l'any 2004 que un president de la Generalitat, aleshores Pasqual Maragall, que no clausurava una edició de la Universitat Catalana d'Estiu, a Prada (El Conflent). Enguany, però, els cinquanta anys de la UCE han recuperat la primera autoritat de Catalunya clogui els cursos i les xerrades acadèmiques que intenten fer consciència de Països Catalans.

 

 

Un ambient idoni (i amic) per tal que un president enviï un missatge polític, malgrat que el títol de la conferència versava sobre Pompeu Fabra. I a fe de Déu que Quim Torra ho ha fet, advertint que al judici "acusarem a l'Estat d'aquesta farsa, d'aquesta causa injusta", en referència al judici contra els presos i exiliats polítics. Un verb com acusar que puja la intensitat respecte de les declaracions de la setmana passada que utilitzava "atacar" a les portes de Lledoners.  "No ens hem de defensar, sinó acusar l'estat espanyol d'aquesta farsa i causa injusta", ha conclòs. "Un poble s'autodetermina i això és el que vam fer l'1-O",ha conclòs. 

 

 

Torra ha aprofitat un públic amic per esbossar la figura de Fabra i aprofitar la  tasca del referent de la llengua catalana per relacionar-la amb l'actual moment polític. Recordant el mandat de l'1-O i el 27-O, Torra  ha assegurat que "la tasca és fer real aquesta república i no ens desvíarem ni un milimetre".  "És l'esperança és el que ha de moure el nostre poble". ha reblat. "Estem al costat correcte de la història i perquè sí guanyarem", ha assegurat.

 

 

 "Només tindrem el que nosaltres sapiguem guanyar. Cal reconèixer tots els nostres recursos i estudiar llurs possibilitats. No tenim un estret nacionalisme. Vivim de cara al món i si volem la plena sobirania per al nostre poble és per millorar la qualitat dels nostres conciutadans i per obtenir que Catalunya, intensament civilitzada, pugui oferir una efectiva col·laboració en l'obra de millorament i progrés de la humanitat", ha citat Torra a Fabra. Un testament polític que Torra entén recollit en el referèndum del Primer d'Octubre. 

 

 

"Això ho vam votar l'1-O i que es va proclamar el 27-O", ha insistit per advertir que  "si ens oblidem, no només no complirem el mandat del poble sinó el de les  generacions passades". Per això ha cridat a files per a la ciutadania per tirar-ho endavant. 

 

 

 

 

 

 
 

Comentaris