El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra descarta eleccions immediates i acusa l’Estat de voler “una Catalunya esclava”
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha alertat aquest dijous que si l’Estat espanyol decideix a través del Tribunal Suprem inhabilitar-lo, ell no serà “responsable d’haver paralitzat l’administració catalana en un moment tan crític”. “Si l’Estat espanyol m’inhabilita només hi haurà un culpable: ell mateix“, ha anunciat Torra des de la delegació catalana del Govern a Madrid. En aquest sentit, el president ha descartat convocar eleccions. Ha afegit que no serà ell qui aboqui Catalunya a una “cursa electoral irresponsable que paralitzaria l’administració”.

El president ha acusat l’Estat de voler “una Catalunya esclava“, i ha afirmat que té la impressió que Espanya prioritza ara inhabilitar un president català, que no pas fer front a la pandèmia. “Ni jutges ni militars poden retallar ni un milímetre la sobirania de Catalunya”, ha afirmat des del faristol, a més de dir que aquest dijous ha viatjat a la capital espanyola “per mirar a la cara” els magistrats que han de resoldre la seva situació.

Torra ha carregat també contra “l’arbitrarietat judicial” a la que estan sotmesos els ciutadans durant “els últims temps”, i ha lamentat que els catalans visquem “sotmesos a la idea que la unitat indissoluble d’allò que ells consideren que és i que hauria de ser Espanya passa per damunt de la independència judicial, de l’exigència de neutralitat dels cossos policials i de la decència democràtica als parlaments”, ha advertit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa