El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra acusa Batet de fer “el mateix que la fiscalia” i demanar al Suprem la suspensió dels diputats
  • CA

Junts per Catalunya acusa el PSOE d’haver posat en marxa tota la maquinària per suspendre els quatre diputats presos polítics i el senador Raül Romeva i d’intentar fer-ho sense que es noti gaire fins que hagin passat les eleccions de diumenge, municipals i europees. És la tesi que han defensat aquest dimecres a la tarda en un míting al barri de Sant Andreu de Barcelona Quim Torra i Elsa Artadi.

El president de la Generalitat ha demanat “deixar muts” diumenge “els que volen apartar” Joaquim Forn i Carles Puigdemont. “No hi ha ningú que els faci més nosa que nosaltres, ho intenten tot. Doncs es quedaran muts quan vegin com puja la pila de paperetes del president Puigdemont”, ha engrescat els assistents a l’acte.

Segons Torra, es tracta de “gent que volen fer por”. “L’amenaça d’avui és suspendre els diputats i el senador Romeva. Els diaris espanyols diuen avui que Meritxell Batet s’inhibeix. No s’inhibeix, està fent el mateix que la fiscalia, demana el TS que els suspengui”, ha puntualitzat. I la número dos de la llista de Joaquim Forn a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Aratdi, ha continuat l’argument quan ha pres la paraula. “El que fa Pedro Sámchez és alterar les majories del Congrés perquè no té majoria per ser investit, i treu quatre diputats per veure si es pot colar per porta del darrere fins al govern espanyol”, ha dit.

Ha sigut Artadi la que ha refinat l’argument i ha alertat que el PSOE intenta ajornar les decisions massa evidents en la direcció que li convé fins que passin les eleccions per no mobilitzar l’electorat en favor de Junts per Catalunya. “Abans del 28A, la JEC ja havia prohibit a Puigdemont presentar-se a Europa, i van amagar el paper fins l’endemà, perquè no fos cas que això ens donés vots. Ara fan el mateix i van passant la pilota al Suprem i d’aquí cap allà per fer-ho després del 26M”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa