El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra: “Acceptar els vots de Valls és acceptar els vots de la casta”
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit aquest dijous en el ple del Parlament que el fet que els Comuns acceptin els vots de Manuel Valls per retenir l’alcaldia de Barcelona suposa acceptar els vots de “l’establishment, del pont aeri i de la casta” i ha preguntat què és el que volen: “Drets o cadires?”. D’aquesta manera, Torra responia les crítiques de la presidenta del grup parlamentari dels Comuns, Jèssica Albiach, que ha lamentat les declaracions de la portaveu del Govern, Meritxell Budó, sobre una “operació d’estat” per evitar un alcalde independentista a l’Ajuntament de Barcelona.

Albiach ha comparat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, amb Marta Ferrusola per haver denunciat “una operació d’Estat” perquè Ada Colau sigui alcaldessa.  La líder dels Comuns ha dit que les “nefastes” declaracions de Budó li recorden les que va fer la dona de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol afirmant que en perdre la Generalitat se sentia com si els haguessin entrat a casa a robar.

Albiach ha afegit que les declaracions de la portaveu del Govern van ser “impròpies” d’algú que hauria de representar tota la ciutadania i no només el Govern. Pels Comuns, les paraules de Budó mostren que “no estava acceptant la democràcia i que Colau revalidi l’alcaldia amb un projecte de transformació referent i inspirador a Catalunya, Espanya i el món”.

Albiach ha criticat que Budó “es va permetre parlar de donar una resposta de país” si Colau arribava a l’alcaldia en un procés que és “d’absoluta normalitat democràtica, com és conformar una majoria alternativa a la llista més votada”. “De Lleida i de Tarragona no li han arribat notícies, president?”, ha interrogat Albiach.

La diputada dels Comuns també ha criticat Budó per la polèmica de la pregunta en castellà en una roda de premsa i ha agregat que “no anem bé, de fet, anem fatal” perquè “la patrimonialització de les institucions és una pràctica perillosa que pot conduir a la corrupció”.

Torra no ha acceptat la crítica i ha preguntat: “Qui patrimonialitza l’Ajuntament de Barcelona? Què volen: drets o cadires? On se situen vostès? Tenen una oportunitat magnífica, queden hores magnífiques, no se’n vagin del bloc dels que estem al costat dels drets i llibertats”. El president ha insistit que els Comuns tenen “una oportunitat que no haurien de malbaratar i que acceptar els vots de Valls és fer el contrari del que van fer els nostres companys ahir al Suprem”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa