El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra a les portes del jutjat número 13: “Sense por cap a la independència”
  • CA

A les quatre d’aquest divendres a la tarda les portes de la Ciutat de la Justícia s’han omplert de desenes de ciutadans que han volgut expressar el seu suport a la quinzena de treballadors públics processats per desobediència que han anat a declarar, entre els quals els directors de TV3 i Catalunya Ràdio i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

 

A banda de ciutadans anònims, amb estelades, que han vingut de forma espontània organitzats a través de xarxes socials, a les portes del jutjat número 13 també s’hi han aplegat diversos representats i diputats de JxCAT, com ara Laura Borràs, Francesc Dalmases, Toni Morral i Eduard Pujol, així com el vicepresident primer de la Mesa del Parlament, Josep Costa.

 

Al voltant de les cinc de la tarda el president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha presentat també a la Ciutat de la Justícia i ha estat a temps d’encaixar la mà al director de TV3, Vicent Sanchis, i la directora de la CCMA, Núria Llorach. Torra ha volgut traslladar-los de forma personal el seu suport davant del procés en què es troben immersos.

 

El jutjat 13 ha acollit la declaració del directors de TV3 i Catalunya Ràdio i la CCMA | J.A.Guerrero

El jutjat 13 ha acollit la declaració dels directors de TV3 i Catalunya Ràdio i la CCMA | J.A.Guerrero

 

Sanchis i Llorach han explicat que s’han negat a declarar de nou i que s’han ratificat amb el que ja van declarar en el període d’instruccions. També han manifestat el seu desacord amb les conclusions de la jutgessa i ara esperen que es resolguin les seves al·legacions. “Esperem evitar la vista”, ha dit Sanchis. Per la seva banda, Torra s’ha dirigit als mitjans per expressar el seu rebuig a la causa oberta contra una trentena de persones i ha manifestat que es tracta d’una “operació d’Estat” que té la “voluntat” de crear “por” entre els independentistes. El president ha animat a no tenir por i a seguir amb fermesa “cap a la independència”.

 

Abans de Torra també ha passat per la Ciutat de la Justícia la número 2 per les municipals a Barcelona, Elsa Artadi, en solidaritat amb els processats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa