El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torra des d’Arenys: “L’objectiu és la independència, prou jugar amb les paraules”
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha tingut un vespre més que agradable. Ha estat l’autoritat que ha presidit la commemoració dels 10 anys de la primera consulta popular sobre la independència. A la plaça d’Arenys de Munt, tot un símbol del procés independentista, Torra ha defensat que “no es poden prostituïr les paraules”. “L’objectiu és la independència, prou de jugar amb les paraules i els compromisos que es prenen amb la ciutadania s’han de complir”, ha sentenciat al costat del conseller Chackir el Homrari i l’alcalde de la població, Josep Sànchez, i davant de centenars de persones que omplien el centre del municipi.

 

 

“El que suposa Arenys de Munt no ha canviat, va ser el punt que va entendre on som”, ha explicat. “Permet entendre el poema de Joan Brossa que diu que la gent no s’adona del poder que té”. “No només perquè vau votar sinó perquè us van dir de tot” i perquè “vau trencar la por”. “Són dues idees força que ens empenyen endavant”, ha detallat. “Demostra que no hi ha cap projecte pacífic que amb un gran suport social no pugui tirar endavant”, ha afegit. “El que va començar a Arenys és una onada que ha continuta, el mar és ondulant, a vegades està en calma o a vegades en un tsunami”, ha descrit. 

 

 

Per Torra cal tenir present el decàleg que va presentar a la Universitat Catalana d’Estiu de confrontació democràtica i diàleg. “Ho tornarem a fer”, ha reblat. “El nostre objectiu és la independència, prou de prostituir les paraules”, ha sentenciat. En aquest sentit, ha fet autocrítica i ha demanat centrar-se en aquest objectiu al marge de la por i les amenaces.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa