El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Toni Castellà: “Avui és un dia per recuperar l’eufòria”
  • CA

 

El portaveu de Demòcrates, Toni Castellà, un dels primers impulsors del Referèndum Unilateral d’Independència (RUI), ha celebrat que el president del Govern, Carles Puigdemont, hagi inclòs el referèndum vinculant en el full de ruta per a culminar el procés. En declaracions a El Món, el diputat de JxSí ha afirmat que “avui és un dia per recuperar l’eufòria. Tenim el camí traçat, és molt clar, i farem el referèndum sí o sí”.

Minuts després que Puigdemont hagi acabat la seva intervenció al saló de plens, Castellà ha recordat consultat per aquest diari que Demòcrates ja va iniciar una proposta el 30 de maig per apostar per un referèndum vinculant, al marge de si podia ser pactat o no amb l’Estat. “Ja dèiem que aquest era el millor mecanisme per recuperar la unitat de l’independentisme i marcar una posició clara en la comunitat internacional”.

 

Castellà ha afegit que, en aquell moment, semblava una “proposta estranya”, però ha celebrat que al cap de pocs mesos el president hagi tingut la capacitat de liderar la proposta per a recuperar la unitat independentista. “És una gran notícia”, ha conclòs el diputat. “Tots els ciutadans que tenen l’esperança de veure un Estat independent, i que es podien desanimar, avui han d’estar contents”, ha reiterat.

 

D’altra banda, Castellà ha explicat que comparteix amb la CUP que el suport als pressupostos no pot ser a qualsevol preu. “És necessari aprovar-los però han de ser consensuats, i han de ser còmodes per JxSí i també per la CUP. No té sentit imposar res a la CUP, i menys en nom de quelcom tan important com el que farem”, ha finalitzat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa