El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Toni Albà: “Si jo crec que la policia espanyola és terrorista, vull poder-ho dir”
  • CA

 

“És sorprenent que a l’Europa del segle XXI estiguem així”, s’ha queixat Toni Albà en declaracions al Món, després d’haver estat citat a declarar per injúries per tuits contra la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela i contra la policia espanyola. Albà haurà d’anar al jutjat de Vilanova i la Geltrú el proper 30 de gener i ara per ara s’està plantejant la desobediència. “Estem en una República? Sí. Aquesta República ha estat declarada? Sí. Doncs a mi aquests senyors em són igual”, assegura l’actor, que matisa: “Tot i això, he de parlar amb els meus advocats i ser obedient”.

 

Albà ha explicat a aquest diari que, tot i haver rebut la citació per un delicte d’injúries, encara no sap exactament a què es refereixen. El que sí sap és que la denúncia l’ha interposat la policia nacional espanyola i ell recorda que en una piulada va escriure que eren una banda terrorista. En aquest sentit, s’ha mostrat contundent: “No renunciaré mai al meu dret a la llibertat d’expressió, i si hi ha gent que es comporta malament s’ha de dir”, i ha afegit: “Si penso que la policia espanyola són terroristes ho vull dir, i si formen part de l’Estat, aquest és un Estat terrorista”. “Crec el que crec i no tenen cap poder sobre mi”, sentencia.

 

L’humorista ha assegurat no estar sorprès per la citació perquè “sé que estic a l’Estat espanyol” i ha manifestat, amb serenor, que “no estic nerviós, sinó molt tranquil”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa