Toc d'atenció del govern belga a l'espanyol pel cas Llarena

El ministre d'exteriors de Bèlgica demana "deixar treballar a les autoritats judicials", però diu que estan en contacte amb Moncloa

 

El govern belga vol que el cas de la demanda civil contra el jutge del Suprem Pablo Llarena "transcorri amb bona entesa" amb l'estat espanyol. Així ho ha expressat a Viena el ministre d'exteriors belga Didier Reyners preguntat pels mitjans a la seva arribada a la reunió del Consell de la UE sobre defensa. En aquest sentit, el ministre belga ha assegurat també que el seu "ambaixador està en contacte" amb Madrid. Tot i admetre aquests contactes , Reyners ha demanat "deixar treballar les autoritats judicials".

 

 

Llarena està cridat a declarar el pròxim 4 de setembre al tribunal de primera instància francòfon de Brussel·les arran de la demanda presentada per Carles Puigdemont i els 4 exconsellers catalans que l'acusen de vulnerar el seu honor i el dret a la presumpció d'innocència. Cal recordar que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va assegurar que la defensa de Pablo Llarena és una qüestió d'Estat i que, per tant, és normal pagar-li els advocats a Bèlgica en la demanda que li ha posat Carles Puigdemont.

 

Comentaris