Toc d'atenció de Brussel·les a Borrell perquè respecti "les regles"

El ministre espanyol va fer un tuit sobre la situació de Clara Ponsatí fent pública informació confidencial

La Comissió Europea ha reclamat aquest divendres "respecte a les regles" i a la "confidencialitat" del sistema 'Sirene' després que Josep Borrell publiqués un tuit, que posteriorment va esborrar, en què deia que "la policia britànica corregeix l'ús del terme 'desproporcionada' per qualificar la petició d'extradició de Ponsatí". Després que ERC hagi demanat a la pròxima presidenta de l'executiu europeu, Ursula Von der Leyen, que obri una investigació a Borrell per publicar "informació confidencial" de Ponsatí, la portaveu de l'executiu comunitari, Mina Andreeva ha assegurat que les normes són "molt clares" i ha exigit "respecte a les regles".

Amb tot, Andreeva ha apuntat que "ara li toca a les autoritats espanyoles" analitzar la qüestió i ha evitat "especular" sobre la continuïtat del socialista com a Alt Representant. En la carta enviada a Von der Leyen, l'eurodiputada d'ERC demana que es descarti Borrell com a cap de la diplomàcia europea en cas que es confirmi que ha comès una "negligència greu".

 
 

Comentaris (9)
Miquel Fa 2 mesos
Tot aixo es molt perillos, perque generen precedents i clar molts països faran com España. .. 1 oct... justicia mitjants comunicacio.. i europa igual no respetar vots dels catalans..
Els feixistes tenen impunitat Fa 2 mesos
Si jo pengés, per posar un exemple, um full de salari d'aquest feixista, em renyarien igual que a ell??, segur que no, doncs a ell l'han de castigar igual que em farien a mi!!
Català a Mallorca Fa 2 mesos
Europa en maans d, irresponsables, un més a la nòmina de vividors que. Es pensen que estan per sobre del bé i del mal....UE fots fàstic!!!
Raf Fa 2 mesos
L'UE només vol que li paguen als bancs el deute amb l'interès, el demés se la sua. Saben amb detall que a Espanystàn fan el que els rota i a sobre es pixen en tot. Molts catalans han obert els ulls del tot.
BAIX EMPORDANES Fa 2 mesos
I aquest personatge es el que te de representar la diplomacia Europea, nomes es un follonero embustero i provocador, aprofitador de coneixements confidencials i si no denunciar escupinyades que no ha fet ningu. Aquest personatge no va mai reconeixer KOSOVO perque Catalunya podia reclamar el mateix, pero quan el van fer reperesntant de la diplomacia europea el primer que va tindre que fer va ser a anar a KOSOBO a presentar els seus respectes. Fantasma.
JO Fa 2 mesos
I aquest ha de ser el representant del la diplomàcia europea??!!! No sabeu qui us poseu a casa...
Angels de B Fa 2 mesos
Qué bueno! Toc d'atenció!!! només???? aquesta UE està tan podrida com espanya.... espero que els dictadorzuelos d'arreu el món preguin nota de la democràcia de l'UE. Als amigotes s'els ha de perdonar, als altres aplicar la llei quan més dura millor.
JordiP Fa 2 mesos
Ja. Com que farà cas. Borrell no respecta cap regla que limiti la seva llibertat d'acció i expressió. Diplomacia? Nein, danke. Ell vol poder manar per fer el que li doni la gana. Contra les normes, si cal.
Tururut-ginjola Fa 2 mesos
Vinga doncs Sanxes : CAÑA AL MONO !!!!