El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
TMB i comitè accepten el darrer document de Treball per desencallar la vaga de metro
  • CA

 

 

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha presentat aquest dilluns una proposta de mediació per intentar desencallar la vaga de metro després de tres mesos de durada. Segons informa Treball en un breu comunicat, el document s’ha lliurat als treballadors i a TMB i és el resultat “d’una proposta inicial del Departament treballada intensament durant les dues últimes setmanes amb el comitè de vaga”. La proposta ha estat acceptada per TMB i també pel comitè de vaga, que la presentarà properament a les assemblees corresponents per tal que sigui valorada. Treball, Afers Socials i Famílies valora l’esforç del comitè i de la direcció de TMB en les diverses reunions que –per separat- ha mantingut diàriament en els darrers quinze dies per intentar acostar posicions i posar fi a la vaga de metro, que aquest dilluns ha complert el seu 12è dia de durada.

“En aquesta proposta hi ha modificacions importants pel comitè, un reconeixement de compromisos que històricament s’havien assumit”, ha valorat el secretari general de Treball, Josep Ginesta, a Catalunya Informació. “Hi ha hagut gestos que han fet que el comitè acabés veient llum i esperança per una sortida negociada i l’acord”, ha pronosticat Ginesta. CGT, CCOO i UGT ja han informat via Twitter de la proposta de Treball acceptada per ambdues parts i han emplaçat el proper dijous perquè les assemblees de treballadors decideixin. “L’Empresa accepta la proposta mediadora consensuada amb el Comitè de Vaga. Dijous els i les treballadores de #MetroBcn decidiran!”, afirma la secció sindical de CCOO de Metro de Barcelona. El mateix secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, ha piulat: “El conflicte ha d’arribar al seu fi amb participació treballadors/es a l’assemblea votant l’acord assolit amb molta lluita”. 
 

“Dijous farem assemblea general de treballadors per valorar la proposta treballada entre departament de treball i Comitè de Vaga”, ha comentat la secció sindical de CGT al metro de Barcelona. “A la mediació d’avui a Treball hem treballat en un document final de conveni i text d’incompliments. Els sindicats que formen el comitè de vaga estan tots d’acord i creiem que reuneix les condicions necessàries per portar-lo a assemblea, el proper dijous”, han reblat des de la UGT metro Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa