El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘The Washington Post’: la situació dels presos polítics catalans “deteriora” el diàleg
  • CA

 

El diari nord-americà ‘The Washington Post’ destaca aquest divendres que la situació dels presos polítics —a qui cita com a “catalans empresonats”— “deteriora” les condicions pel diàleg entre l’Estat espanyol i el Govern català. El rotatiu viatja fins a Sant Joan de Vilatorrada per explicar les mobilitzacions al voltant de la presó de Lledoners on els presos polítics “s’han convertit en un símbol emotiu” per als independentistes. Així mateix, el mitjà assegura que la seva absència ha estès “una ombra” sobre la “commemoració” del 20-S, un any després de l’inici dels registres contra la celebració del referèndum.

 

El diari destaca que el govern espanyol de Pedro Sánchez ha aproximat els presos polítics, però que continua defensant que el procés judicial és el correcte. Amb tot, però, el rotatiu assenyala que els ministres catalans Josep Borrell i Meritxell Batet han declarat recentment que la situació dels presos polítics dificulta la solució del conflicte.

 

Un professor de la Universitat Carlos III de Madrid, Pablo Simón, declara que la situació dels presos polítics és l’element que manté units els partits independentistes, però apunta que moviment es troba fragmentat. El mitjà també fa referència a “les divisions” als carrers a causa de la discussió sobre l’espai públic i els símbols independentistes. Finalment, també apunta que de moment la UE s’absté d’intervenir en el conflicte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa