El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
‘The New York Times’ denuncia la intransigència de Madrid al seu editorial
  • CA

 

El diari nord-americà ‘The New York Times’ suggereix a l’estat espanyol que permeti el referèndum d’independència del pròxim 1 d’octubre. Ho diu, però, perquè guanyi el “no”: “El millor resultat per a Espanya seria permetre el referèndum i que els votants catalans rebutgin la independència, com ho van fer els electors de Quebec i Escòcia. La intransigència de Madrid només inflama les frustracions catalanes”, diu el rotatiu en el seu editorial.

 

“Espanya podria suprimir els impulsos secessionistes amb més èxit posant la seva pròpia casa en ordre”, afegeix l’editorial, que també aposta pel diàleg: “Un govern central més capaç podria frenar el fervor de la independència donant a la regió un millor retorn econòmic. (…) Negociar de bona fe amb els líders catalans per trobar una solució política, en comptes de confiar en la interpretació restrictiva de la Constitució del poder judicial per castigar els esforços catalans per una major autonomia, també ajudaria”.

‘The New York Times’ denuncia que Espanya està decidida a impedir un referèndum a Catalunya sobre la independència, i que “la seva actitud dura” cap als líders catalans probablement només ha augmentat l’entusiasme per una independència que té un suport “dubtós”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa