'The New York Times" adverteix dels riscos d'un govern de CiU

El rotatiu també assegura que a caiguda del tripartit serà una "bufetada" per Zapatero

En una crònica del seu corresponsal a l'Estat espanyol, Raphael Mincer, preveu que "el triomf probable d'un partit nacionalista català, Convergència i Unió, augmentaria les tensions" dins d'Espanya.

"De la mateixa manera que en altres nacions europees, sobretot Itàlia i Bèlgica, hi ha un abisme entre les regions del nord, com Catalunya, que va encapçalar la revolució industrial d'Espanya i continua sent la llar d'algunes de les seves empreses més d'èxit, i les zones més pobres del sud, com Andalusia", certifica l'article del diari 'The New York Times'. Per aquesta raó, la crònica adverteix que diumenge que ve, no únicament es vota la composició del Parlament, sinó "com Espanya es manté unida".

Conseqüències per Zapatero


A més, segons el rotatiu, la caiguda del tripartit que pronostiquen les enquestes serà una "bufetada a la cara" per José Luis Rodríguez Zapatero, "un socialista la popularitat del qual s'ha desplomat juntament amb les fortunes econòmiques del país en la crisi financera".

'The New York Times' defineix també les relacions entre PSC i PSOE com a "ambigua" davant la retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional (TC). I adverteix que hi ha diversos partits independentistes que competeixen per un mateix espai polític, entre els quals hi ha Joan Laporta, l'expresident del FC Barcelona, club que defineix com un dels "més importants del món".

 
 

Comentaris