Terricabras s'incorpora al grup de control parlamentari de l'Europol

"És interessant que tinguem veu a l'Europol ara que el govern de l'Estat ha deixat els Mossos sense accés a la seva informació", defensa l'eurodiputat d'ERC

 

L'eurodiputat d'ERC Josep Maria Terricabras ha estat escollit aquest dimecres representant dels Verds/ALE al grup de control parlamentari conjunt de l'Europol. "És interessant que puguem tenir una veu dins de l'Europol, i més ara que el govern de l'Estat ha deixat els Mossos d'Esquadra sense accés a la seva informació", ha assegurat Terricabras. Segons l'eurodiputat republicà, això és "una greu responsabilitat en aquests moments d'alerta i més tenint en compte que el 37% de les detencions de terrorisme d'arrel jihadista a tot l'Estat s'han fet a Catalunya". En declaracions a l'ACN, Àngels Bosch, la presidenta del sindicat europeu de policia Eurocop, ha alertat que excloure els Mossos de l'Europol pot "comprometre" la seguretat de tota la UE.

 

El Grup de Control Parlamentari Conjunt (GCPC) d'Europol començarà a treballar sobre la nova regulació de l'agència, en la qual Terricabras i altres eurodiputats han estat treballant en els últims mesos. Terricabras ha destacat la rellevància de la creació d'aquest nou grup, que inclourà diputats de tots els parlaments dels Estats membres de la UE i una comissió de 16 eurodiputats. L'Europol, amb seu a La Haia, Països Baixos, té una plantilla de més de mil membres i 200 funcionaris d'enllaç que donen suport a més de 40.000 investigacions internacionals cada any. 

 

Comentaris