El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tens xàfec de crítiques contra Colau per la inseguretat a Barcelona
  • CA

 

L’oposició ha deixat anar aquest dimecres un autèntic xàfec de crítiques per la gestió de la seguretat per part del govern d’Ada Colau a Barcelona. Les crítiques, amb més o menys intensitat segons el grup, han arribat a la comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció, després que aquests dies s’hagin donat a conèixer estadístiques que mostren un augment important de l’activitat delictiva a la ciutat.

 

Des del Partit Demòcrata, Jordi Martí, ha alertat que l’augment dels fets delictius a la ciutat “es insostenible” i ha afirmat que “no podem continuar així, sortint als diaris de tot Europa com la ciutat que lidera el rànking de ciutats amb més delictes a nivell europeu”. Martí ha retret a l’equip de govern que s’excusi dient que la seguretat és competència dels Mossos d’Esquadra. “La gent està preocupada, aquesta situació ja no provoca incertesa, provoca víctimes”, ha afegit.

 

El regidor d’ERC Jordi Coronas ha admès que es podria pensar que la publicació d’informacions sobre la delinqüència a Barcelona podria ser part d’una campanya de desprestigi contra el govern municipal, “però quan baixes al carrer i parles amb els veïns veus que és una realitat”. Coronas ha dit que els plans de xoc presentats pel govern de Colau son “paper mullat” si no van acompanyats “dels recursos adequats”.

 

Des del PSC, Carmen Andrés, ha criticat també l’augment dels nivells de seguretat i ha retret al govern de Colau haver estat “el primers en deslligar la policia de la matèria de seguretat” mentre que “ara diuen que és un problema de manca de policia”.

 

El PP ha demanat la compareixença de Colau davant de la situació actual recordant que ella es va adjudicar la competència den matèria de seguretat. Alberto Fernández Díaz ha advertit que Barcelona s’ha convertit en “capital del delicte” i que això obliga a que l’ajuntament adopti mesures canviant la seva política de “permissivitat”.

 

La regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, s’ha defensat assegurant que l’ajuntament de Barcelona “està fent uns esforços que no està fent cap altre administració”. Pin ha dit que la seguretat és “competència de totes les administracions” i ha volgut recordar que “la seguretat és un tema complex que va més enllà de l’àmbit policial” perquè afecta qüestions de desigualtats o model turístic. És per això que Pin ha apel·lat a “la responsabilitat de totes les administracions”.

 

Per la seva banda, el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, ha reconegut el problema d’augment de la delinqüència, però l’ha emmarcat dins d’un increment general al país. “Cal preguntar-nos què ha passat a Catalunya els darrers anys i què s’ha fet a nivell policial a nivell global”, ha remarcat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa