El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Tedax van vigilar col·legis electorals l’1-O
  • CA

Possiblement una imatge val més que mil paraules. Com a mostra, l’exemple que ha posat el que era durant el referèndum el cap de la Regió Policial de Ponent dels Mossos, el comissari Xavier Monclús, per mostrar la gran mobilització de Mossos pel Primer d’Octubre. De fet, és una dada que la defensa del Major Josep Lluís Trapero aprofita per brandar en cada testifical dels comandaments que seuen per l’estrada del  judici a la cúpula d’Interior a l’Audiència Nacional. Per exemple, a la regió central és va gairebé doblar els efectius, que a més dels 358 locals s’hi van afegir 318 de serveis centrals

 

En la seva declaració com a testimoni en la sessió d’avui del, Monclús ha assegurat que a Ponent van treballar 760 efectius dels Mossos. D’aquests, 99 provenien dels serveis centrals. Encara que fossin d’unitats gens acostumades als serveis de seguretat ciutadana. L’exemple més clamorós ha estat que “fins i tot, hi havia membres del TEDAX” per vigilar els col·legis.

 

La dada sorprèn perquè els TEDAX és una unitat d’elit de desactivació d’explosius. Els seus membres són especialment triats i altament ensinistrats per la detecció i desactivació d’artefactes. Una unitat molt reconeguda i que poc té a veure amb dispositius generals més enllà del control preventiu o les emergències per possibles explosions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa