El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TC rebutja el recurs d’empara de Puigdemont contra la seva suspensió com a diputat
  • CA

El Tribunal Constitucional ha tombat per “prematur” el recurs d’empara de Carles Puigdemont contra la interlocutòria del Suprem que el suspenia del càrrec públic de diputat al Parlament. El ple ha acordat per unanimitat no admetre el recurs al·legant que quan es va presentar encara no s’havia esgotat la via judicial prèvia. La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Ricardo Enríquez, detalla que la interlocutòria de suspensió dictada per la Sala Penal del Suprem data del 9 de juliol del 2018 i que el recurrent va interposa la demanda d’empara al Constitucional el 23 d’octubre del mateix any, quan la interlocutòria encara no era ferma.

A més, remarca que el 20 de febrer del 2019 es va desestimar el recurs de reforma i el 10 de juliol, el d’apel·lació. “Queda constatat que, al mateix temps d’interposar el recurs d’empara, encara quedaven per resoldre, en seu judicial, els recursos interposats contra la interlocutòria que es objecte d’impugnació“, diu la sentència.

D’altra banda, destaca també que Puigdemont “no va demanar, en seu judicial, cap explicació pel retard en la resolució del recurs de forma ni va formular cap queixa“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa