El TC ordena al Suprem dictar una nova sentència als assaltants de Blanquerna

El ple considera que es van vulnerar els seus drets per haver-los aplicat l'agreujant de discriminació ideològica

El Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat la sentència del Tribunal Suprem que condemna a presó els ultres que van assaltar violentament la Llibreria Blanquerna l'11 de setembre del 2013, mentre tenia lloc l'acte institucional de la Diada a Madrid. El ple del TC ha estimat parcialment i per unanimitat el recurs d'empara dels assaltants i ordena al Suprem dictar una nova sentència. Segons els magistrats del TC, l'alt tribunal va vulnerar els drets dels assaltants per haver-los aplicat l'agreujant de discriminació ideològica. El Constitucional considera que "s'han vulnerat els drets a un procés amb totes les garanties i a la presumpció d'innocència" pel fet que es va aplicar a alguns dels assaltants "l'agreujant d'haver comès el delicte per discriminació ideològica" així com l'agreujant "del delicte de danys per recaure en béns d'ús públic".

El TC anul·la la sentència de la Sala Penal del Suprem que els va condemnar a presó i ordena a l'alt tribunal dictar-ne una de nova que no vulneri el dret a un procés amb totes les garanties i a la presumpció d'innocència. Tanmateix, el TC inadmet les invocacions al dret a la llibertat ideològica i a la llibertat d'expressió realitzades per tres demandants.

 

El Suprem va elevar les penes imposades inicialment per l'Audiència de Madrid als 14 ultres en aplicar-los l'agreujant per actuar per discriminació ideològica i els va imposar penes que oscil·laven entre els 3 anys i 11 mesos i els quatre anys i dos mesos de presó. Prèviament, el TC ja havia suspès cautelarment l'ingrés a presó. El TC ha fet pública aquest dimarts la decisió del ple però la sentència amb l'argumentació no es coneixerà fins d'aquí a uns dies.

 

Comentaris (3)
Clara Fa 3 dies
La justícia ex,panyola podrida totalment
Si són feixistes i a més espanyols, mereixen un premi, no un altre càstig Fa 4 dies
Pobrets!! Els haurien d'indemnitzar pels mals moments que els han fet passar, a qui se li acut fer passar uns feixistes pel jutjat?? I entre ells, no ho oblidem, hi havia un parent del Fede Trillo,
ganxó Fa 4 dies
Aquest del PP no són simpatitzants del PP, d'un altre partit més reaccionari tal vegada. Beneeixen sentències amb la ma dreta i esquerra. Que no pateixin que per qüestions ideològiques als impresentables aquests no assaltaran mai la seva seu