El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TC inadmet el recurs d’empara de Turull contra l’empresonament just abans d’investir-lo
  • CA

Nou cop de porta del Tribunal Constitucional als presos polítics. El ple del TC, per unanimitat, no ha admès el recurs d’empara presentat per Carles Puigdemont, Jordi Sánchez, Jordi Turull, Josep Rull i 30 diputats del Parlament per vulneració de drets contra la presó de l’exconseller de Presidència que va impedir celebrar la segona sessió del debat d’investidura. La tesi dels magistrats, elaborada per Antonio Narváez, és que no van exhaurir la via judicial prèvia. 

El recurs es va interposar contra la interlocutòria del Tribunal Supmre, de 23 de març de 2018, signada per Pablo Llarena, que va acordar la presó provisional, comunicada i sense fiança de Jordi Turull quan ja havia estta proposat com a candidat a la presidència de la Generalitat i ja s’havia celebrat el primer debat i votació de la investidura el dia abans. 

“Els demandants no van articular cap mitjà d’impugnació ni tampoc van dirigir a magistrat instructor o a la Sala de Recursos d’Tribunal Suprem cap escrit tendent a denunciar la vulneració dels seus drets”, escriu Narváez. A canvi, “van formalitzar demanda d’empara de forma directa i immediata davant aquest Tribunal, sense tractar d’interposar el corresponent recurs d’apel·lació o, al menys, adherir-se a l’formalitzat per la representació de Jordi Turull; tampoc van articular cap actuació tendent a facilitar la seva audiència en el tràmit d’el recurs efectivament interposat pel precitat Jordi Turull”. “És més, ni tan sols van esperar que es resolgués aquest últim recurs”, afegeixen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa