El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La taula independentista de Torra s’aparta del “focus mediàtic”
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, i la taula de partits (JxCAT, ERC i CUP) i entitats independentistes (ANC i Òmnium Cultural) que serveix per traçar l’estratègia de negociació amb el govern espanyol han decidit seguir treballant fora del “focus mediàtic” i amb “discreció”, ha explicat aquest dimarts la portaveu del Govern, Meritxell Budó. D’aquesta manera no s’ha comunicat ni el dia ni l’hora en què Torra es reunirà amb els membres d’aquesta mesa per traslladar-los-hi el contingut de la reunió que va tenir la setmana passada amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

“El president ja va comentar que el primer que faria seria compartir-ho amb la taula catalana, s’està treballant perquè es pugui celebrar el més aviat i es va decidir treure-la del focus mediàtic per poder treballar discretament i sense pressió”, ha dit Budó.

Un dels aspectes que haurà de valorar aquesta taula independentista és sobre la figura del mediador internacional. Budó ha recordat que el Parlament va aprovar (amb els vots de JxCAT, ERC i CUP) una proposta de resolució a favor de la presència d’aquesta figura en el diàleg amb l’Estat. “Cal donar garanties de tots els acords que es vagin prenent perquè hi ha un conflicte no resolt”, ha afegit la consellera.

Tot i aquesta proposta de resolució amb el suport dels partits independentistes, hi ha diferents opinions sobre si la figura del mediador ha de ser necessària per arrencar la mesa del diàleg.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa