Tardà titlla de "corrupte el TC, cosa que indigna a Bono

El diputat republicà també qualifica de "nefast" i de "catalanofobil" a Francisco José Hernando, futur nou magistrat de l'alt tribunal

El diputat republicà, Joan Tardà, ha titllat avui el Tribunal Constitucional (TC) de "corrupte". Aquesta afirmació ha indignat el president del Congrés, José Bono, qui ha animat a rectificar el diputat d'ERC.
Tot ha començat quan Tardà ha carregat contra la designació per part del Senat de Francisco José Hernando com a nou magistrat de l'alt tribunal i l'ha qualificat com un "personatge nefast" que "ha fomentat la catalanofòbia".

El republicà, en el marc del debat sobre les propostes de resolució relatives a la Memòria del Consell General del Poder Judicial corresponent a l'any 2009, també ha denunciat que la "democràcia espanyola ha premiat" Hernando, "una persona que va utilitzar el CGPJ per fomentar la catalanofòbia".

Tardà ha recordat la comparació entre aprendre català i saber ballar sevillanes que va fer Hernando quan ocupava la presidència del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) el 2006. "Si estigués exercint a Catalunya aprendria català, però com un enriquiment personal, com m'agradaria quan vaig a Andalusia saber ballar sevillanes", va dir aleshores.

"Això ho va dir un personatge tan nefast com Hernando", ha recordat el parlamentari, que ha criticat que ara ocupi el càrrec de magistrat del Constitucional, un tribunal que, segons ha dit, ERC "sempre" ha considerat "corrupte en les seves funcions". I ha estat quan ha pronunciat aquestes darreres paraules que Bono li ha "demanat" que "dulcifiqui" l'expressió i recapaciti si tenia una intenció "ofensiva".

 
 

Comentaris