Tardà: "Seria un insult considerar que els presos demanaran un indult"

El portaveu d'ERC insisteix que sense una modificació de la posició de la Fiscalia ERC no donarà suport als pressupostos

 

El portaveu d'ERC a Madrid, Joan Tardà, ha advertit que "seria un acte de profunda indignitat i un insult a tots nosaltres considerar que els presos demanaran un indult", i ha recordat al govern espanyol que la seva formació no negociarà els pressupostos generals de l'Estat mentre la Fiscalia no canviï la seva posició respecte als presos independentistes. En declaracions abans de participar a la Junta de Portaveus del Congrés, Tardà ha afirmat que pressuposar que hi haurà un indult implica també que hi hauria una sentència condemnatòria. "És un atac a la nostra dignitat pensar que acceptaríem una sentència condemnatòria i que els presos demanarien un indult", perquè "seria assumir una culpabilitat que no només no existeix sinó que només està escrita en una justícia que basa el seu guió en la voluntat d'escarmentar i de venjança".

 

 

Tardà ha recordat que el seu partit considera preferible el govern de Pedro Sánchez a qualsevol altre de la dreta espanyola, però ha recordat que perquè existeixi un diàleg cal que les dues parts actuïn i "moguin fitxa", i "la millor manera és instar a la Fiscalia General de l'Estat a retirar les acusacions". "Aquesta és la nostra posició, ratificada per Pere Aragonès i Oriol Junqueras: que cadascú faci el que pugui fer, per les dues bandes".

 

Comentaris