El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tardà: “Rajoy cauria si utilitzés mesures violentes contra el poble català”
  • CA

 

El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha assegurat que el referèndum de l’1 d’octubre se celebrarà amb tota seguretat. És més, ha advertit que “el Govern de Rajoy cauria immediatament si utilitzés mesures violentes contra el poble català” per frenar la votació i el procés sobiranista. En una entrevista a Europa Press, el portaveu republicà ha avisat que no només els independentistes censurarien un eventual ús de la força de l’Estat: “La societat espanyola serà la primera que no permetrà l’ús de mesures violentes contra la voluntat democràtica del poble de Catalunya”.

 

Tardà ha sostingut que frenar el referèndum a través de la força “seria impresentable davant del món” i suposaria un problema per al govern espanyol de cara a la relació amb els seus socis europeus. “Si detenen el president Puigdemont, quan vagin a Europa i es reuneixin amb representants d’Estats democràtics què els diran? ‘Tinc detingut el president Puigdemont perquè va gosar posar les urnes l’1 d’octubre?“, s’ha preguntat. També ha advertit que tampoc les eventuals inhabilitacions de càrrecs sobiranistes frenaran aquest projecte polític perquè, en cas que arribin, “la ciutadania de Catalunya respondrà amb una gran participació” l’1 d’octubre.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy | ACN

 

 

Joan Tardà ha conclòs que seria insensat tractar de frenar la votació amb mesures coercitives, i tampoc considera que suspendre l’autonomia catalana sigui una opció per a Rajoy, i ironitza: “Si vostès tanquen el Parlament de Catalunya el convocarem a Montserrat”. “A més repressió, menys probabilitats tenen de sortir guanyadors, perquè si creuen que al segle XXI els ciutadans renuncien a les seves idees per por és que s’han situat fora de la història”, ha resolt el diputat republicà. Veu garantit que l’1 d’octubre hi haurà urnes i col·legis electorals a Catalunya encara que l’Estat s’hi oposi, i considera que la votació només pot fracassar per culpa del govern català si, quan arribi el moment, es mostra “covard o incompetent”. “Només podem fracassar per incompetència o per covardia i el nostre Govern no és ni una cosa ni l’altra”, ha sentenciat el diputat d’ERC a Madrid. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa