El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tardà diu que ERC “no posarà línies vermelles” a Sánchez
  • CA

L’exdiputat d’ERC al Congrés Joan Tardà ha afirmat aquest dissabte a València que la seva formació “no posarà línies vermelles i tampoc donarà gratis la investidura” al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez. A més, ha remarcat que no sap “quin PSOE” es trobaran, si “el del 155” o un que “vulgui com a mínim asseure’s a parlar”. Així s’ha pronunciat en declaracions als mitjans abans de participar en un acte polític per reivindicar la solidaritat amb Catalunya i la llibertat dels presos del procés sobiranista, al que han acudit, entre uns altres, la secretària nacional d’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Àngels Pujol; el diputat d’EH Bildu, Jon Iñarritu, i José I. Vicente, de l’executiva del Bloc Nacionalista Galego (BNG).

 

Tardà ha assenyalat que ERC, el dia de la moció de censura, va dir que, “encara que sigui només un centímetre, pot ser més dialogant un govern del PSOE amb el suport de Podem que un govern del PP recolzat per Ciutadans (Cs)“, “a pesar que el PSOE conforma també el triumvirat 155”. Sota aquesta premissa, ERC “insistirà en la necessitat d’establir un marc de diàleg per fer possible una negociació”, ha indicat.

 

Sobre les condicions que ERC plantejarà per permetre la investidura de Pedro Sánchez i preguntat per si entre elles demanaran la celebració d’un referèndum, Tardà ha assegurat: “Nosaltres no posarem línies vermelles i tampoc donarem gratis la investidura, ens mourem en aquesta dialèctica”. En aquest sentit, ha apuntat que “caldrà veure de quina manera respondrà el PSOE“. “No sabem si trobarem el PSOE del 155 i del ‘a per ells’ o que no condemnava el ‘a per ells’ i fins i tot demanava la il·legalització dels partits independentistes o si trobarem un PSOE que vulgui com a mínim asseure’s a parlar”, ha expressat.

 

Preguntat per un possible indult als polítics catalans presos, ha puntualitzat que no pot parlar pels “companys presos i represaliats que no són d’ERC”, però que “pressuposa” que la seva postura serà la mateixa que la d’ERC: “Mai en la vida demanarem un indult perquè significa assumir la culpabilitat i acceptar la gràcia dels capsigranys“. “Nosaltres el que reclamem és l’absolució i, evidentment, després de la condemna i si es fes pública la sentència, que ja està escrita, el que farem és lluitar per l’amnistia”, ha resolt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa