Tardà demana a Pedro Sánchez que "respecti la voluntat del 80% dels catalans que volen votar"

El portaveu republicà deixa clar al PSOE que no obtindrà el seu suport a una majoria alternativa si no es reconeix el dret a decidir

 

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha assegurat aquest dimarts que no donarà suport a una majoria alternativa progressista al govern de Rajoy si no es reconeix el dret a decidir i al referèndum de l'1 d'octubre. "Si tant ens estima que respecti la voluntat del 80% dels catalans que volen votar", ha subratllat Tardà a l'entrada de la Junta de Portaveus d'aquest matí. Tardà ha respost així a les paraules del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, del cap de setmana passat en el sentit de vertebrar una nova majoria al Congrés. D'altra banda, el portaveu republicà ha instat Sánchez a "deixar-se d'estupideses" a l'hora de referir-se com a nació en algunes ocasions o com a nació cultural en d'altres.

"La nostra posició sempre ha estat i continuarà essent la mateixa", ha insistit el portaveu d'Esquerra al Congrés. "El socialisme espanyol ens tindrà sempre al costat si respecta la voluntat dels catalans. I si no, doncs no. No hi ha volta de fulla", ha afegit.

 

 

Tardà ha aprofitat per demanar al PSOE "que no ens perdoni la vida dient que no pensen pactar amb nosaltres perquè volem destruir Espanya". "Si pensen que amb això ens ofenen és que no ens coneixen ni es coneixen ells mateixos", ha sentenciat.

 

Comentaris