El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
#TanquemCatalunya demana al Govern que prengui la iniciativa unilateralment
  • CA

Els promotors del manifest #TanquemCatalunya demanen al Govern que “prengui la iniciativa, si cal de manera unilateral” per donar respostes als diferents sectors econòmics amb ajudes extraordinàries. A través d’un comunicat, el moviment polític Primàries Catalunya lamenten que els executius catalans dels darrers anys prioritzin sempre obeir l’estat espanyol. “Entenem que aquest és un aspecte clau que la política catalana hauria de superar”, afegeixen. També consideren que l’anunci del govern espanyol d’endurir les mesures de confinament hauria d’haver arribat abans i retreu al Govern que no s’hagi avançat a l’Estat.

Segons els promotors del manifest, el confinament no és l’únic front motiu de preocupació. “Cal que el govern de la Generalitat es doti de recursos econòmics i suport organitzatiu per proveir urgentment de material de protecció els professionals sanitaris i el conjunt de la població, estiguin totalment confinats o no. Cal fer arribar les mesures d’autoprotecció als grups de risc i proveir-nos de milers de tests per a la població”, defensen.

En aquest context, conclouen que el Govern no només ha de tenir raó, sinó que “l’ha de fer valdre amb determinació quan es tracta de protegir la vida dels ciutadans”, per sobre de cap altra consideració. I consideren que unes “suposades amenaces espanyoles” no haurien d’impedir portar a la pràctica el confinament total i el “tancament perifèric” de Catalunya, tal com el president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa