El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tanquem els CIEs denuncia que tres dels interns en vaga de fam han estat deportats
  • CA

Un centenar de persones s’han concentrat aquest dilluns al vespre a les portes del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca per demanar-ne el tancament immediat, després que aquest diumenge 68 interns comencessin una vaga de fam per reclamar que els deixessin en llibertat. Al migdia, els 37 vaguistes que mantenien la protesta l’han abandonat.

L’advocat i membre de la plataforma Tanquem els CIEs Andrés García Berrio ha denunciat que set interns haurien estat deportats aquest migdia, tres dels quals havien estat en vaga de fam. “D’alguna manera, la por a la deportació ha fet que la vaga de fam hagi acabat”, ha afirmat.

La policia espanyola no confirma aquestes dades, però puntualitza que les deportacions s’han de planificar amb temps. A l’inici de la concentració, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i diversos diputats han donat suport a la protesta. Més tard, alguns dels manifestants s’han encarat als agents dels Mossos d’Esquadra que custodiaven l’entrada del centre i han protagonitzat alguns moments de tensió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa