El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tanca l’edifici del Memorial Democràtic per incompliment de les ordenances
  • CA

El projecte estrella d’ICV al govern estava en un edifici que no complia les ordenances municipals. Ara, aprofitant el canvi de govern, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit tancar provisionalment la seu del Memorial Democràtic per no complir les normatives de seguretat en les sortides d’emergència, l’aire acondicionat i la ventilació.

L’edifici, situat al número 69 de Via Laietana, haurà de ser adequat per tornar a ser ocupat. De moment, els 25 treballadors que hi treballen seran reubicats a la direcció general de Relacions Institucionals, a l’Avinguda de la Diagonal. Hi havien hagut avisos previs. L’edifici ja va tenir l’any 2006 un requeriment d’adequació per part de l’Ajuntament. Segons fonts del Departament de Governació, la seu necessita de reformes “molt importants”.

De moment, s’estan buscant espais per acollir les exposicions permanents del Memorial Democràtic. D’altra banda, les xerrades i les conferències es faran a la sala d’actes del Departament de Governació. L’ordre de tancament va ser executada ahir divendres pels vols de les tres de la tarda, quan per ordre dels tècnics de Governació s’ha penjat un cartell on es podia llegir que “l’edifici romandria tancat per adequar-lo a la normativa”.

El Memorial Democràtic pertany a la Generalitat de Catalunya i és una institució pública que té per finalitat la recuperació i el foment de la memòria democràtica durant el franquisme. També va ser un dels projectes més ben defensats per Iniciativa en el govern.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa