Tajani diu que és un "problema d'Espanya" si falten eurodiputats a la llista

El president del Parlament Europeu justifica davant la Mesa que la suspensió de credencials va ser una decisió "administrativa"

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, considera que és "un problema d'Espanya" si a la llista oficial d'eurodiputats electes que s'enviï a la cambra hi falten noms. Així ho ha assegurat ell mateix en declaracions als mitjans després de més de dues hores de reunió de la Mesa de la cambra. Ha estat també durant aquesta reunió amb els vicepresidents que Tajani ha justificat que la decisió de suspendre les credencials als eurodiputats espanyols va ser "administrativa". Segons ha explicat en declaracions als mitjans en sortir de la reunió, ell mateix ha informat la Mesa sobre la suspensió de les credencials i el fet de barrar l'entrada a Carles Puigdemont i Toni Comín en qualitat d'eurodiputats electes. Segons ha dit, la suspensió es va fer per "aplicar la mateixa regla a tothom". "Jo no he pres la decisió, no és un problema del president, és un problema de l'administració", ha repetit.

En tot cas, Tajani ha declarat als periodistes que en la llista provisional que té actualment el Parlament Europeu "hi falten quatre eurodiputats", ja que Puigdemont, Comín i Junqueras no hi consten ni tampoc el ministre espanyol Josep Borrell, aquest últim perquè té previst fer els tràmits per recollir l'acta aquesta setmana. Davant la pregunta de què passa si falten eurodiputats, Tajani s'ha limitat a dir que "és un problema d'Espanya". A l'estat espanyol li corresponen en total 54 escons. Està previst que l'Estat notifiqui la llista final al Parlament Europeu en els pròxims dies.

Fonts parlamentàries han explicat que durant la trobada almenys quatre vicepresidents han intervingut després que ho fes Tajani, que els ha explicat que el sistema de designació i comunicació dels eurodiputats és competència espanyola. Fins i tot els ha llegit una sentència del TJUE, segons les mateixes fonts, que diu "que el Parlament no es pot involucrar en qui és i qui no és eurodiputat". A la Mesa del Parlament hi seuen el president Antonio Tajani i 14 vicepresidents dels diferents grups parlamentaris (4 populars, 5 socialistes, 1 dels Verds, 1 de l'Esquerra Unitària, 1 dels liberals, 1 dels conservadors i reformistes i 1 de l'Europa de la Llibertat i la Democràcia), a més de cinc questors. Diversos vicepresidents s'havien desmarcat en els darrers dies de la decisió presa per l'Eurocambra en relació a les credencials. Almenys dos dels vicepresidents que han intervingut aquest dilluns ho han fet per demanar entendre què havia passat exactament amb les credencials mentre que dos membres més han preguntat a Tajani per què no s'havia informat la Mesa de la decisió.

Sobre aquest darrer punt, asseguren les mateixes fonts presents durant la reunió, Tajani s'ha limitat a dir que la decisió va ser presa pel secretari general de l'Eurocambra i que no implicava consultar la Mesa.

 
 

Comentaris (12)
Pepet de Vallmanya Fa 5 mesos
feixista i covard .... com Mussolini .
Feixistes Fa 5 mesos
Fora feixistes de l'estat i de Europa.
JordiP Fa 5 mesos
Segurament els jabugos, les caixes de Ribera de Duero i les paneres de Nadal que el Gobierno envia al Tajani aquest l'obliguen a seguir les instruccions del Borrell. Bé, i la condecoració, també. Així que res de conformar-s'hi: als tribunals europeus. Estrasburgo i Luxemburgo ens esperen.
el feixisme europeu té vincle directe amb el feixisme espanyol Fa 5 mesos
és normal el que diu el seguidor de Mussolini, ells només van a Europa a cobrar, no a treballar pels problemes relacionats amb els drets humans i la democràcia en general, això només és un petit problema dels estats, estats dels què, i fins i tot, alguns d'ells, qui sap si cobren dels seus fons reservats
Baig Empordanes Fa 5 mesos
En Tajani sempre treu Tajada, recordeu el premi Princep d'Asturias de la Concordia. Jo crec que la Generalitat de Catalunya li tindria d'otorgar la Creu de Sant Jordi (remunerada) a veure si es fa amic de molts catalans. Ja, ja, ja, ja, ja, ja,,
Lisa Fa 5 mesos
Recomanació: entrar a la pàgina web del parlament de Europa, hi ha un apartat de consultes, jo cada dia els hi escric preguntant? Quin és el preu de Tajani? Perquè és vulnera el dret de quasi 2000000 de votants? i tot el que els pugui punyir una mica. Si ho fem molts, al menys serem un gra al cul d'aquests mercenaris
Manel Fa 5 mesos
I si marxem tambe d'Euopa?, total pel que serveix..
Antonio Fa 5 mesos
El principi del final de la Comunitat Europea
Gabi Fa 5 mesos
Dee lueo cetome e u pone mu craro e lUropa ce no tie iteio deguna e cometie nuna epeie etao. Tamie e u pone crarito u palamet'uropeo ce pa pocito ibe. Ero lo peó no eo...ca fi i a cabo pue é ata ueno aigú lioloia duno..lo peó e ce ta aieno cao a u hohio i no tie bita deguna. E u itrumeto e poe i ete ma tae le pue tirá e la orea hi no epabila.
Catalunya te un problema, espanya Fa 5 mesos
Espanya te un problema, el franquisme Europa te un problema, el feixisme
Tajani .... El fascista ... Fa 5 mesos
Aquest éscaquell excrement humà que tant s'ocupade Veneçuela i de Cuba ? Fill de PP...
Raf Fa 5 mesos
El que fa temps que ens em adonat és que UE és un problema molt gros pels ciutadans de tots els països.