El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Tabarnia, el somni unionista per salvar Tarragona i Barcelona de la República
  • CA

 

Després que el 21D l’independentisme hagi tornat a guanyar a les urnes, però on Ciutadans ha estat primera força a les ciutats de Tarragona i Barcelona, la plataforma Barcelona is not Catalonia ha tornat a posar a debat, debat virtual, un somni unionista davant una hipotètica independència de Catalunya que convertís Tarragona i Barcelona en republicanes. Aquesta plataforma ha posat en circulació el concepte Tabarnia i Tabarnexit (de Brexit), que pretén evitar la separació d’Espanya mitjançant la creació d’una nova comunitat autònoma integrada per aquestes dues demarcacions, que a parer dels seus impulsors, és clarament unionista. Segons aquesta plataforma, 10 comarques formarien la nova comunitat autònoma, de nom Tabarnia, que es dividiria entre l’Alta Tabarnia (àrea d’infuència de Barcelona) i Baixa Tabarnia (àrea d’influència de Tarragona). Tenen fins i tot bandera, que barreja les banderes de Barcelna i Tarragona. Des del dia de Nadal que #Tabarnia i #Tabarnexit han estat trending topic a les xarxes socials i han generat centenars de comentaris, alguns dels quals desmuntaven amb xifres el suposat mantra que Tarragona i Barcelona són clarament unionistes. Ho són les ciutats, però no la majoria de comarques. Davant de l’interès a les xarxes socials -ha arribaat ser trending topic mundial- els impulsors han enviat missatges a Carles Puigdemont, Inés Arrimadas i Mariano Rajoy perquè “posin les urnes”. 

A més, aquesta plataforma assegura que Catalunya els roba, i que s’han vist perjudicats pels independentistes. Si bé és clarament unionista i rebutja les urnes quan els resultats no són els que espera, defensa que Cs ha guanyat “al barri més ric i al barri més pobre de Barcelona”, i que Puigdemont només el voten “a la Catalunya interior”. “La Catalunya interior, la que vota Puigdemont, vol una cosa, i Tabarnia en vol una altra. És així de simple. Posem les urnes com ho va fer Anglaterra amb Escòcia”, asseguren en una piulada. Un matís que òbviament no comparteix ni Cs, ni el PP ni el PSC. 

 

 

La mateixa Arrimadas ha piulat un reportatge sobre Tabarnia, però no la piulada en què es demana un referèndum acordat. I també Juan Carlos Girauta (Cs), que ha anat més enllà i ha assegurat que “Espanya és indivisible, però si algun dia fossin majoria els del referèndum d’independència, la idea de Tabarnia ens salvarà. Poca broma”. 

 

També el diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián ha volgut fer un comentari irònic sobre aquesta proposta: 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa