El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ni la suspensió de la reunió d’España Global atura la protesta independentista
  • CA

Aquest matí estava convocada una protesta contra la sentència del procés a la plaça de la Catedral. Picnic per la República i l’ANC n’eren els convocants. El motiu mostrar el rebuig a la repressió de l’Estat en una trobada que España Global, el fake factory del ministre d’Exterior, Josep Borrell, contra l’independentisme i més enllà, amb els cònsols acreditats a Barcelona a l’Arxiu de la Corona d’Aragó, un escenari que utilitza continuament la legació espanyola a Catalunya. La trobada s’ha suspès, però la convocatòria s’ha mantingut i ha agrupat centenars de persones.

 

La protesta estava encapçalada per una pancarta on s’hi llegia “Llibertat presos polítics” i “Us volem a casa”. Els manifestants portaven pancartes en anglès que deien “Espanya no parla, Espanya condemna”. Un nou eslògan de la fàbrica Encartellem.cat que torna a la vida en aquesta nova onada de protestes.

 

La concentració ha estat pacífica, però no festiva. S’ha desplaçat de la Plaça de la Catedral, quan ha aplegat més gent, fins l’arxiu. Els manifestants s’hi han quedat al voltant de mitja hora cridant consignes com a ara “Fora, fora, fora, la justícia espanyola”; “Els nostres fills no es toquen”; “Llibertat presos polítics”;”Premsa espanyola, manipuladora”,  “U d’Octubre ni oblit ni perdó”; “Colau on estàs?” o bé “Sí, sí, sí el Tsunami ja és aquí”.

 

 

A les dotze del migdia, la concentració ha començat a dispersar-se sense cap mena d’incident. Els concentrats, un públic heterogeni i  entre aquests assistents, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, així com algun membre de l’equip més directe del president Quim Torra, com l’assessor en matèria internacional, Àlex Sarri, que tenen el despatx a vint metres de l’Arxiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa