El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Susana Díaz està “convençuda” que el PSC acatarà la disciplina de vot
  • CA

La presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, està “convençuda” que el PSC acabarà acatant la disciplina de vot i els seu set diputats s’abstindran, finalment, en la investidura a Mariano Rajoy.

En una conversa amb els periodistes, Díaz ho ha donat per fet després que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, hagi assistit i participat en la votació del Comitè Federal d’aquest diumenge.

Amb 139 vots a favor i 96 en contra, el partit ha decidit facilitar la formació d’un nou govern del PP. Per la seva part, els socialistes catalans celebraran aquest dimarts un Consell Nacional per adoptar el seu posicionament al respecte.

 

La pressió de Fernández

 

Al seu torn, el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, ha demanat aquest diumenge al PSC que “assumeixi” el resultat del Comitè Federal dels socialistes que ha girat del ‘no’ a l’abstenció a la investidura de Mariano Rajoy, i voti amb la resta del Grup Socialista al Congrés el dia de la investidura.

 

En roda de premsa a la seu del Ferraz, Fernández ha evitat parlar dels efectes que podria tenir un trencament de la disciplina de vot per part dels 7 diputats del PSC. “Intentaré persuadir-los perquè siguin conseqüents” amb la decisió del Comitè Federal, ha dit.

 

El president de la gestora espera que els socialistes catalans canviïn de criteri al Consell Nacional que celebraran dimarts “per no portar-nos a una situació més difícil”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa