El Suprem vulnera la llei d’enjudiciament criminal amb la sentència del procés

Segons l’article 203, les sentències s’han de dictar en el termini màxim de tres dies des de la finalització del judici

El 12 de febrer del 2019 començava a Madrid el macro-judici contra l’independentisme, amb nou presos polítics en presó preventiva i acusats dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics. 52 sessions al Tribunal Suprem durant quatre mesos, fins que el 12 de juny, el president de la sala segona del Suprem, José Manuel Marchena, va pronunciar la frase “vist per a sentència”.

Més info: El Constitucional aplana el camí de Marchena

I fins avui, a l’espera que aquesta setmana el Suprem anunciï la data en què es farà pública la sentència, previsiblement o divendres 11 d’octubre o dilluns 14 d’octubre. Hauran passat quatre mesos. Un termini que vulnera de forma ostensible la llei d’enjudiciament criminal. En concret, l’article 203, estableix que les sentències es dictaran i signaran dins del termini dels tres dies següents al dia en què s’hagi celebrat la vista de l’incident o hagi finalitzat el judici. S’exceptuen les sentències en els judicis sobre faltes, les quals hauran de dictar-se en el mateix dia o l’endemà”.

La sala del Suprem, durant la primera jornada del judici de l'1-O

La sala del Suprem, durant la primera jornada del judici de l'1-O

 

Si els jutjats ordinaris podrien tenir l’excusa de la falta de recursos humans i tècnics per dictar sentència en el termini de tres dies, en el cas de Marchena i els altres sis magistrats aquest argument està totalment fora de lloc. No han d’estudiar jurisprudència, perquè ells mateixos són la sala segona del Suprem, i no hi ha falta de recursos, perquè a banda dels magistrats, el tribunal té un cos de lletrats auxiliars abundant. A més, hi ha en presó preventiva nou persones que, tècnicament, són innocents. I el fet que subjectivament es consideri una sentència complexa, no és tampoc argument per incomplir els terminis que fixa la llei.

 

Comentaris (21)
Vicenç Ramoneda Fa 4 mesos
La vulgaritat i poca cultura forma part del seu ADN.
Joan de Canyamars Fa 4 mesos
Els advocats defensors, i tan que s'han queixat. La queixa mes significativa i que varem veure per televisió en directa, just a les al·legacions del principi del judici: que s'hauria d'excloure el partit polític present a la causa actuant com a acusació, en un judici com aquest? Resposta del tribunal: com que ja som al moment processal del judici, no l'exclourem perquè comportaria tornar a començar a fer la instrucció. Visca la justícia justa!
Emi Fa 4 mesos
SUP, doneu-vos una volta pels jutjats i quan trobeu un que dicti sentències en 3 dies, n'ho dieu...Quanta ignorància, i quanta mal allet. Apa vinga, pastar, mentider!!!!
Joan de Canyamars Fa 4 mesos
Has llegit l'article 203, EMI? Que no es compleixi, no vol dir que no sigui veritat el que diu la llei. El que passa és que si el propi TS incompleix la llei, perquè l'haurien de complir els altres jutges?
Josep Fa 4 mesos
Una cosa és trigar més de tres dies i l'altra és fer-s'ho venir bé segons els hi convingui i després de 4 mesos. Quina barra.
Pepet de Vallmanya Fa 4 mesos
El suPPremu ho vulnera .... TOT !
Drets Fa 4 mesos
Y a qué esperan los abogados para presentar demanda?
Joan de Canyamars Fa 4 mesos
Resposta a DRETS. Els que rebrien la demanda, son els que incompleixen. De debò penses que et donaria la raó qui esta incomplim?
Li dona igual Fa 4 mesos
Al que té la força, no li cal justificar la llei.
El primer comentari @Cyril ho explica tot Fa 4 mesos
És un error de la redactora, que hauria de demanar perdó.
con los ojos en blanco.......uff Fa 4 mesos
ALERTAAAA!! Nuevo engaño noiiiiis si es que......uffffffff
Josejup el rebel Fa 4 mesos
Judici polític amb la Constitució neofranquista =injustícia espanyola
El Mon Today Fa 4 mesos
Ruego que el inconmensurable Quico Sallés venga a poner orden y nos ilumine con su ciencia jurídica, dado que nuestra mensurable Gemma anda un tanto despistada.
Genocidi en estat pur Fa 4 mesos
De debó, ens posarem a parlar de tecnicismes, en un Pais de merda com ès Espanya?.... Santa innocència dels honestos catalans..
Santa inquisició Fa 4 mesos
Només injustícia.
El suprems que coneixem Fa 4 mesos
vulneren IMPUNEMENT el que els dona la gana. Càrrecs provinents d'endolls corruptes a les ordres del sistema ídem. Els juristes entesos, catedràtics i més s'esgarrifen del seu atreviment.
Si però Fa 4 mesos
Ja porten dos anys en presó preventiva, al carrer JA.
Maria Fa 4 mesos
Juguen amb la llei i el temps. Tenen el poder i se senten invencibles. El temps els posarà al lloc on els correspon.
con los ojos en blanco.......uff Fa 4 mesos
Estoy seguro. Acabaréis como ya se ve...cada vez menos más fanáticos. no lo veis?
El Parlament de Catalunya vulnera la llei i ha vulnerat la llei tantes vegades com se li ha passat per els collons !! dons ara...ajo i agua !!!! Fa 4 mesos
El Parlament de Catalunya vulnera la llei i ha vulnerat la llei tantes vegades com se li ha passat per els collons !! dons ara...ajo i agua !!!!
Bon cop de falç Fa 4 mesos
El Parlament, no sé quina llei ha vulnerat... precisament el seu nom ho diu tot, Parlament, de.parlar...o sigui que s'ha de poder parlar de tot, altra cosa és que els pallasos de c's facin numerets i diguin bestieses, volguent-lo convertir en un circ..
con los ojos en blanco.......uff Fa 4 mesos
JAJAJAJAJA Explícaselo a éstos....
Juan Fa 4 mesos
Espanya és una gran casa de barrets ,país podrit mafiós represor dictador i lladre ,total un país per marxarne pitan .
con los ojos en blanco.......uff Fa 4 mesos
Eso, vete y no vuelvas
A veces es mejor callar y parecer idiota que abrir la boca y confirmarlo. Fa 4 mesos
El Rincon del Vago existe para algo. Para gente como la Sra Aguilera y la Sra Budo, sin ir más lejos.
Joan Sala Fa 4 mesos
Tu mateix t'ho has dit : calla i no la caguis . Aplica't-ho !!
Mir Fa 4 mesos
Molt fiable tota l'informació d'el Món.
Esta noticia es una estupidez Fa 4 mesos
Si los abogados defensores no se han quejado ni han pretendido impugnarlo todo por la tardanza es que el artículo es falso. ¿O es que los abogados defensores son todos tontos y no se han dado cuenta del asunto?.
ganxó Fa 4 mesos
Company, no hem d'oblidar que parlem d' Espanya "la piel de toro". De més ver n'han madurat, no crec que ho hagi de recordar
image/svg+xml