El Suprem retira la multa a Puigdemont, Comín per "mala fe processal"

"Doncs no, no teníem mala fe. Només defensàvem els nostres drets contra els abusos de poder. I hem tornat a guanyar", ha afirmat el president a l'exili

La sala de govern del Tribunal Suprem ha acordat deixar sense efecte les multes de 3.000 euros que va imposar el passat mes de juliol la sala contenciosa administrativa del mateix TS al president Puigdemont, el conseller Comín i la seva candidatura Lliures per Europa. La sanció se'ls va imposar per considerar que actuaven amb "mala fe processal i temeritat" quan la vigília de la reunió de la Junta Electoral Central en què s'havia de fer recompte de vots de les eleccions europees van presentar unes mesures cautelaríssimes perquè fos pública. "Doncs no, no teníem mala fe. Només defensàvem els nostres drets contra els abusos del poder. I hem tornat a guanyar. De tota manera, suposo que no en parlaran tant com quan van decidir multar-nos", ha piulat amb satisfacció Puigdemont al seu compte de Twitter, tot adjuntant la resolució.

"Et poso una multa de dubtós fonament. Provoco que tots els mitjans en parlin i et difamin. Passats uns mesos els tribunals et donen la raó. Silenci comunicatiu. Així funciona la maquinària repressiva espanyola", ha afegit també via xarxes socials el conseller de Polítiques Digitals i Administració, Jordi Puigneró. En aquesta trobada de principis de juliol, la JEC havia de procedir al recompte dels vots, la distribució d'escons i la proclamació dels electes dels comicis al Parlament Europeu. La sala tercera del TS va rebutjar la petició de Puigdemont, Comín i Lliures per Europa perquè la reunió fos pública, i va obrir peça separada que va finalitzar amb la imposició de les tres multes de 3.000 euros i traslladar de la resolució sancionadora i de la sol·licitud de mesures cautelaríssimes al Col·legi d'Advocats de Madrid.

 

Finalment, quatre mesos després, la sala de govern del Suprem ha deixat sense efecte tot plegat i estima el recurs presentat contra les multes de 3.000 euros i contra la decisió de posada en coneixement d'antecedents al Col·legi d'Advocats de Madrid. Igualment, es comunica aquesta resolució a la Junta Electoral Central i al mateix Col·legi.

 

Comentaris (2)
Cat lliure Fa 2 mesos
Una victoria mes President, endavant!
i SEGUIM! Fa 2 mesos
Es fa molt pesat i feixuc haver d'esperar encara per poder marxar d'aquest diabòlic pais dit españa. És asfixiant. Vull MARXAR JAAA! ÉS tard, fa fred, estic envellint i viure a aquest pais fa fàstic i basarda.