El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Suprem reitera que Junqueras ja no és eurodiputat
  • CA

El Suprem ha tornat a rebutjar la petició del vicepresident Oriol Junqueras d’enviar el suplicatori al Parlament Europeu i insisteix que aquest tràmit no es pot fer perquè va perdre la seva condició d’eurodiputat amb la sentència ferma del 14 d’octubre que el va condemnar a 13 anys de presó i 13 anys d’inhabilitació pel procés independentista.

El tribunal que el va jutjar ha desestimat el recurs de súplica del líder d’ERC contra la interlocutòria del 9 de gener que va rebutjar autoritzar que es desplacés al Parlament Europeu o tramitar el seu suplicatori a l’Eurocambra. La defensa sol·licitava a l’alt tribunal que reconsideri la decisió que va adoptar i que va fer que l’Eurocambra no el reconegués com un dels seus membres.

La sala recorda que es va complir la decisió que va adoptar el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) en relació amb el moment en què els eurodiputats adquireixen la immunitat. Així, assenyala que Junqueras obvia, a l’hora de valorar les conseqüències d’aquella decisió, que la resposta ha de tenir lloc en el context en el qual es va plantejar la qüestió prejudicial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa