El Suprem rebutja les mesures cautelars contra Joan Carles I

La Sala recorda que el sistema processal espanyol "no contempla l'adopció de mesures cautelars respecte de qui no té la condició d'investigat"

La Sala de vacances del Tribunal Suprem ha rebutjat aquest dimecres l'adopció de mesures cautelars sol·licitades per Omnium Cultural contra Joan Carles de Borbó. La Sala recorda que el sistema processal espanyol "no contempla l'adopció de mesures cautelars respecte de qui no té la condició d'investigat, com és el cas de Juan Carlos l".

L'entitat va demanar que es prohibís la sortida de l'Estat espanyol de l'exmonarca i se li retirés el passaport mentre no es confirmés oficialment la seva sortida de territori espanyol. A més, demanava que se'l cités a declarar de manera immediata com a investigat i se l'advertís que la seva incompareixença podia provocar una ordre de detenció així com l'activació de la Unitat de Policia Judicial per acreditar on està el rei emèrit. L'alt tribunal ho descarta en una providència d'aquest dimecres.

 

Per ara, el cas encara està en mans de la Fiscalia que té una investigació oberta per les presumptes comissions pagades per l'adjudicació de l'AVE a La Meca.

 

Comentaris