El Suprem demana a Torrent que corregeixi el recurs contra la JEC

La Mesa del Parlament havia presentat un recurs el 13 de gener, i ara es demana que sigui a través del ple

Després de rebutjar les mesures cautelars demanades pel president de la Generalitat per aturar la inhabilitació com a diputat dictada per la JEC, el Suprem ha fet un altre apunt, en aquest cas, adreçat al president del Parlament, Roger Torrent. L’alt tribunal ha notificat a la cambra que el recurs contra la decisió de la JEC del 3 de gener que va presentar no es podia tramitar a través de la Mesa del Parlament, com va fer el 14 de gener, sinó que requereix de l’aprovació en ple.  

La Sala III del Suprem atorga un termini de 15 dies al Parlament per corregir la qüestió, que ha de tenir la forma de tractament legislatiu corresponent a l’adopció de l’acord del recurs en el ple del Parlament. A més, recorda al president Torrent que ha d’aportar la documentació en qualitat de president de la cambra i no en nom propi.

 

Tot i que el Suprem ha rebutjat les cautelars demanades pel president, la Mesa, amb majoria independentista, no té intenció de retirar-li les credencials, en entendre que fins que no hi hagi una sentència ferma, tal i com van expressar els lletrats del Parlament en un informe, no correspon retirar-li l'acta. Ara bé, tant el PSC com Cs, amb veu i vot a la Mesa, ja han demanat al president Torrent que encarregui un nou informe jurídic despés de conèixer-se la decisió del Suprem.

Dilluns, si no hi ha nous canvis, es produirà la primera votació al Parlament amb la resolució del Suprem sobre la taula. Caldrà veure si efectivament el president vota, i quina és la resposta de l'unionisme.

 

Comentaris