El Suprem decideix investigar Laura Borràs pels presumptes contractes irregulars

Creu que podria haver comès els delictes de prevaricació, frau, malversació de fons públics i falsedat documental

El Tribunal Suprem ha decidit obrir una causa per investigar si la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, va adjudicar irregularment contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). El Suprem constata que segons l'exposició raonada que va enviar el tribunal d'instrucció número 9 de Barcelona, "existeixen indicis en l'execució de fets que podrien ser constitutius de delicte", en concret els de prevaricació, frau a l'administració, malversació de fons públics i falsedat documental. El TS també vol incloure en la seva investigació la persona beneficiaria dels contractes investigats, Isaías Herrero, ja que considera que la causa és de difícil divisió. El jutjat d'instrucció es va adreçar al Suprem perquè Borràs és ara aforada.

En la seva interlocutòria, el Suprem remarca que l'exposició raonada que ha rebut posa de manifest que entre els anys 2013 i 2017, Borràs va fraccionar contractes de prestació de serveis informàtics sempre per imports inferiors a 18.000 euros per poder-los adjudicar de forma directa i sempre a una mateixa persona, Isaías Herrero, amic personal. El total dels contractes suma gairebé 260.000 euros.

 

A més, apunta que Borràs i Herrero van aportar diversos pressupostos falsos a noms d'altres entitats . Finalment, afegeix que l'import corresponent als contractes adjudicats no es corresponien amb el preu rial del servei prestat.

 

Comentaris